Belediye işçi maaşlarına zam yaptı! En düşük belediye işçisinin maaşı 29.460 TL oldu!

Asgari ücret zammı ve memur zammının ardından belediyeler bünyesi içerisinde çalışan personelleri için maaş zamlarını açıklamaya başladı. Yeşilyurt Belediyesi de komu ile ilgili yeni bir zam açıklaması yaptı.

Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde çalışan personelleri için %72 oranında, kadrolu işçileri için ise %20 oranında bir zam duyurusu paylaştı. En düşük çalışan maaşı belediye binasını 29.460 TL’ye kadar yükseldi. İşte o konuyla ilgili tüm detaylar…

Belediye maaş zammını paylaştı

Yeşilyurt Belediyesi’nin bünyesinde görev yapan kadrolu işçiler adına ücret ve sosyal haklar iyileştirildi. Toplu iş sözleşmesi ile birlikte yeni bir rakam belirlendi. Yapılan müzakerelerin sonrası Yeşilyurt Belediye personelleri için ücret, ikramiye ve sosyal haklar ciddi oranda arttırıldı.

Belediye başkanı açıkladı

Yeşilyurt Belediye başkanı olarak bilinen Mehmet Çınar ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube başkanı olarak bilinen Mustafa Sengir arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamı içerisinde Yeşilyurt Belediyesi’nde çalışan personeller için en düşük maaşın 29.460 TL şeklinde belirlendiği paylaşıldı. Yükselen maaş ile birlikte personeller için müjdeli haber verildi. Görüşmelerin sonrasında sosyal hak ve ikramiyeler da dahil olacak şekilde ücretler güncellenmiş oldu.

En düşük maaş 29.460 TL olacak

Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde yapılan açıklama kapsamında en düşük belediye personeli maaşı sosyal haklar ve ikramiyelerle dahil olacak şekilde 29.460 TL’ye kadar çıktı. Yeşilyurt Belediye personelinin refah seviyesinin yükseltilmesi adın önemli bir adım atılmış oldu. Yeşilyurt Belediye başkanı personellerin refah seviyesinin yükseltilmesine yönelik olarak çalışmalara büyük bir özen gösterildiğini belirtti. Zam artışının personeller için hayırlı olması temennisi paylaşıldı.

Belediyeler paylaşım yapmaya başladı

Yeşilyurt Belediyesi’nin ardından diğer belediyelerinde personel maaşları ile ilgili güncellemeler tek tek paylaşılmaya başlandı. Şubat ayı süresince diğer belediyelerinde personel maaşlarındaki güncel tutarları paylaşmaları bekleniyor. Sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kapsamında yapılan toplantıların ardından net maaşlar belirlenip belediyelerin resmi web sitelerinde ve sosyal medya hesapları üzerinde duyurular gerçekleştiriliyor. Belediye çalışanları şimdi maaşları ile ilgili araştırmalara başladı.

Exit mobile version