Belediye lise mezunu personel alımı yapacak: Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak!

Belediye eleman eksiğini gidermek için personel alım duyurusunda bulundu. Bu kapsamda verilen ilanda, beden işçisi kadrosunda alımların yapılacağı açıklandı. En az lise mezunu olanların başvurabileceği bildirildi. Şartları sağlayan adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapabilecekler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı beden işçisi kadrosunda personel alımı yapacak. En az lise mezunu olanlar 19 Kasım tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Başvuranlar arasından kadroya seçilenler kura ve sözlü sınav ile belirlenecek.

GENEL ŞARTLAR

1. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığında çalıştırılmak üzere; 4857 sayılı İş Kanunu esasları kapsamı ile 09/08/2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ekte yer alan tabloda dağılımı gösterilen meslek
kollarından 10 Engelli Sürekli İşçi alınacaktır.
1.
1- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
2- 18 yaşını tamamlamış olmak.
3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4- Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
5- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
6- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
7- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen aynı işyerinin birden fazla talebi olması halinde bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
8- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
9- İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.
10- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik, Yaşlılık veya Malullük aylığı almaması gerekmektedir.
11-Başvuru yapacak olan adayların Şanlıurfa İl sınırları içinde ikamet ediyor olması
12-Başvuru yapacak olan adayların 18—40 yaş aralığında olması
13-Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvurulan ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden veya Alo 170 hattı üzerinden 15/11/2021 — 19/11/2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

Exit mobile version