Gündem

Belediyeden İstanbulkart duyurusu: Bunu yapmayan kullanamayacak!

İstanbul’da vatandaşlar toplu ulaşım için İstanbulkart kullanıyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaptığı yazılı açıklamada duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, dini ve milli bayramlarda ücretsiz ulaşım için artık İstanbulkart’ın kişiye özel olması gerekiyor.

İstanbulkart sahibi vatandaşlar için kişiselleştirme açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, dini ve milli bayramlarda ücretsiz ulaşım için artık İstanbulkart’ın kişiye özel olması gerekiyor. Bu uygulamayla birlikte, yılbaşından sonra turistler ve yabancı uyruklu kullanıcılar, artık milli ve dini bayramlarda ulaşımı ücretsiz kullanamayacak.

Son tarih 31 Aralık

Kişiselleştirme işlemi için sın tarih 31 Aralık 2022 olarak açıklandı.

Nasıl kişiselleştirme yapılır?

İstanbulkart Mobil’e giriş yapılarak ana sayfadan Kart ekle alanındaki yönlendirmeler takip edilerek ya da www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgileri doldurarak. Ya da www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgiler doldurularak. Aplikasyon ya da internet üzerinden yapmak istemeyen kullanıcılar ise 153’ü arayarak kartlarını kişiselleştirebilir.