Personel Alımı

Belediyelerde artık çalışmak kolay: KPSS puanı ile ön lisans ve lise mezunları alınacak

Belediyelerde çalışmak eskisi kadar zor değil artık. Belediye bünyesine 30 memur alımı gerçekleşecek. Bu alımlar KPSS puanı aracılığıyla gerçekleşecek. İşte haberin detayları...

İmam-ı da personel olmak isteyen vatandaşlara müjde duyuru geldi. Belediye memur alımı gerçekleştiriyor. İşte haberin detayları…

Belediye içerisine memur alımı yapılacak

Sultangazi Belediyesi tarafından yapılmış olan son duyurulacak göre Sultangazi Belediyesi bünyesine 30 kişi memur alımı gerçekleşecek. Başvuru gerçekleştiren adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu da verilen haklardan mahrum olmaması, Türk Ceza Kanunu içerisinde 53. Maddeye göre süresi geçmişte olsa herhangi bir kasten işlenmiş suç yüzünden bir sene yanda daha fazla süre ile hapis cezası yanda aff gelen devlet güvenliği yanda anayasa düzenine karın irtikap, rüşvet, hırsızlık, zimmet, sahtecilik ve dolandırıcılık, güvenin kötü emellerle kullanılması, ihale de fesatlık, hileli iflas ettirme, sultan kaynaklı olarak malvarlığını aklama suçlarına mahkum edilmemek, erkek adayların askerlik ile ilgili ilişiğinin olmaması görevini devamlı olarak yapmak açısından ruhsal ya da herhangi bir fiziksel hastalığının bulunmaması ve kadronun özel gerektiren kartlarının bulunması gerekmektedir.

Belediyelere alım için KPSS dışında istenen diğer şartlar

  • KPSS 2022 de yapılan sınavdan yeterli puanın alınmış olması,
  • Diğer kurumlardan ahlaki bir nedenden çıkarılmamak,
  • Erkeklerde 1.67 kadınlarda ise en az 1.60 boy şartı,
  • Sınav tarihinden itibaren 30 yaşının doldurulmuş olmaması,
  • A ya da B türünde ehliyete sahip olması gereklidir.
  • Alınacak adayın zabıta kadrosu açısından halkla ilişkiler, çevre Koruma, işletme, ulaştırma, gıda kontrol, maliye ve genel işletme ön lisans mezunu olması gerekmektedir. B sınıfı ehliyete ve en az KPSS puanı 55 olması gerekiyor.  Ayrıca zabıta memurluğu açısından en az lise mezunu kişiler de alınıyor.

Sultangazi Belediyelerine 29 Ocak tarihine kadar alım gerçekleştiriliyor. Başvurular Uğur Mumcu Mahallesi Atatürk Bulvarı No:54 adresinden şahsi olarak gidilerek gerçekleşiyor. Belediye de çalışmak açısından yalnızca bu kartları taşımak yeterli olacak. Şartlar taşındıktan sonrasında ise alınmamak söz konusu bile değil.