Kamu

Belediyeye dilekçe ile başvurabilirsiniz: 5 yıllık para iade ediliyor!

Türkiye’de vatandaşlar birçok vergi ödemesi yapıyor. Bu ödemelerden bir tanesi de emlak vergisi. Ancak bazı vatandaşlar bu vergi ödemesinden muaf tutuluyorlar. Muaf olan vatandaşlar eğer daha önce ödeme yaptılar ise 5 yıllık iade alabiliyorlar. İade almak için ise belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunmak gerekiyor.

Türkiye’de ev sahibi olan vatandaşların devlete emlak vergisi ödeme yapması gerekiyor. Yılda 2 kere ödenen emlak vergisinden bazı vatandaşlar ise muaf tutuluyor. Ancak vatandaşlar kimi zaman muaf olduklarını bilmeden ödemelerini gerçekleştiriyorlar. Muaf olduğu halde vergi ödemesi yapan vatandaşlar ise 5 yıllık iade alabiliyorlar. Vergi iadesi almak için belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunmak gerekiyor.

Kimler vergi iadesi alabilir?

Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları olan ve geliri olmayan ev hanımları, işsizler, emekliler, engelliler, gaziler ve şehit yakınları vergi muafiyetinden faydalanabiliyorlar. Muaf olduğu halde ödeme yapanlar iade alabilirler.

Vergi ödemeleri nasıl yapılır?

Emlak vergisi internetten bankalar aracılığıyla ve E-devlet sistemleri üzerinden yapılabilir. Vatandaşlar İnternet bankacılığı veya e-devlet sistemi üzerinden herhangi bir kuruma kredi kartları veya banka kartları aracılığı ile ödemelerini gerçekleştirebilirler. İnternetten ödeme yapmak istemeyenler ise PTT ve bağlı olunan vergi daire kurumlarına vergi ödemelerini yapabilirler.