Belgeler ile üzerine kayıtlı evi olan vatandaşlar: 18 gün kaldı, eğer bunu yapmazsanız sonra karşınıza çıkar!

Üzerine kayıtlı evi olan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. 18 gün içerisinde bunun hemen yapılması gerekiyor. Yapmayan vatandaşlara aylık faiz zammı uygulanıyor.

Daha sonra daha çok ödeme yapmak istemeyenlerin emlak vergisi ödeme işlemlerini 18 gün içerisinde yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda belediyeler de vatandaşlara duyurularda bulunuyor. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için son 18 gün kaldı. Ödeme yapmayalar daha sonra karşılaşacakları daha fazla ödemeleri gerçekleştirmek durumunda kalabilirler.

Ödemeler e-Devlet üzerinden de yapılabilir


Emlak vergisi 2022 Yılı ikinci taksit ödemeleri bazı belediyelerin internet sayfaları üzerinden gerçekleştirilebilecek. Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet üzerinden de ödemeler gerçekleştirilebiliyor.

İzmir’de belediyelerden duyuru

Bornova Belediyesi vatandaşların vergi ödemelerini 30 Kasım tarihine kadar yapabileceğini açıkladı.

Borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz

Vatandaşlar üzerlerine vergi borcu olup olmadığını ise çok kolay bir şekilde öğrenebilirler. Bunun için e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre bilgisi ile giriş yapmak ve “Vergi Borcu Sorgulama” sayfasına erişim sağlamak gerekiyor. Söz konusu işlemi yapanlar kolayca borçlarını öğrenmiş oluyorlar.

Exit mobile version