Belgesi olmayan hemen edinsin: Araç kullananlar yarın ve daha sonraki günler için geçerli! Yanında olmayan yüzlerce lira ceza ödeyecek!

Araç kullananları ilgilendiriyor. Yarın ve daha sonraki günler için geçerli. Bu belge yanında olmayan yüzlerce lira ceza ödemek zorunda kalacak. Denetimler polis ve jandarmanın online sistemlerinde ve online olarak da yapılacak.

Trafikte mal ve can güvenliğinin sağlanması için çeşitli uygulamalar yapılıyor. Psikoteknik belgesi de bu uygulamalardan bir tanesi. Ticari araç kullanan şoförlerin mutlaka belgeye sahip olması gerekiyor. Belgesi olmayan sürücülere ise yüzlerce lira para cezası kesilebiliyor.

Belgeler nereden alınır?

5 Yıl geçerli olan psikoteknik belgelerini servis, otobüs, kamyon, kamyonet, taksi gibi bütün ticarî araç kullanıcılarının alması gerekiyor. Psikoteknik gelgesi psikoteknik merkezlerine gidilerek edinilebilir.

Psikoteknik Değerlendirme Raporları sorgulama


Vatandaşlar e-İmzalı Psikoteknik Değerlendirme Raporları Sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Bunun için sisteme giriş yapmak ve “e-İmzalı Psikoteknik Değerlendirme Raporları Sorgulama” sayfasına erişmek yeterli oluyor.

Exit mobile version