EkonomiGündem

Belirsizliğin sürdüğü dolar kuruyla ilgili flaş uyarı! Elinizi çabuk tutun…

Dolar kurunda büyük belirsizlik sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yatırım yapacaklara önemli uyarılar geldi. Memiş, yatırımcılara beklemelerini tavsiye etti.

Altın ve doların yanı sıra parasını ev ve araba alarak yatırıma çevirmek isteyenler için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten tavsiye geldi. Ev ve araba fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha da yükseleceğinin altını çizen İslam Memiş, beklemek yerine hızlıca harekete geçmenin daha mantıklı olduğunu belirtti.

”Son günlerde ‘Ev ve araba fiyatları düşer mi? Arsaya yatırım yapılır mı? Döviz altın borcumu kapatmalı kapatmalı mıyım?’ soruları çok gelmeye başladı. Kafalarda ciddi bir soru işareti var” diyen İslam Memiş, “Bu karışıklığın sebebi piyasalarda manipülasyon ve diken üstünde bekleyen sıkışmış piyasalar. Son haftalarda manipülasyon piyasası var, bekleyin, yüksekten maliyet yapmayın uyarılarım vardı. Özellik bu süreçte insanları korku ve endişeye iterek elindeki varlıkları alacaklar uyarılarımız vardı. Nisan ayı ise alım için son fırsat. Alım yapmayan zarar eder. Manipülasyon piyasasında alım yapmak için boşuna dibi görmeyi beklemeyin” ifadelerini kullandı.

HER AN KONUT ALINABİLİR

Ev fiyatlarının gerilemeyeceğini ve her an konut alınabileceğini kaydeden İslam Memiş, “Emlak sektöründe oluşturulan rant piyasasını size anlattım. Bir yandan cambazlıkla fiyatlar artarken diğer yandan maliyetlerin artması ve dolar kurunun yükselmesi ev fiyatlarını uçuruyor. Dünyada yüzde 100 artan enflasyonla ev maliyeti 400 bin lirayaysa 800 bin yapıyor. Türkiye kitlesel şekilde göç alıyor. Nüfus artışı devam ederken kiralık ev bile bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Geçtiğimiz aylarda yüksek enflasyona karşı kira gelirini ihtiyacınız olacağını ve kiraya vermek amaçlı ikinci el ev satın almanızı tavsiye etmiştim. Enflasyon rakamları yükselmeye devam ettikçe insanların ek gelire veya kiraya ihtiyacı olacak. Ev satın alırken ben şahsi olarak sıfır daire almıyorum. Çünkü yüksek maliyetli oluyor. Dubleks ya da 3+1 gibi büyük evler almak yerine eski ve 1+1 daireler alıyorum. 30 – 40 bin lira masraf yapıp kiraya veriyorum. Neden böyle yapıyorum? 1 milyon liraya 3+1 daire alacağıma 2 tane 1+1 daire alıyorum. 2 bin liradan kiraya versem 4 bin lira gelirim oluyor. Böylece kira getirisi daha fazla oluyor. Kitlesel göç 1+1 dairelere talebi artıracaktır” değerlendirmesini yaptı.