EkonomiGündem

Belli oluyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ‘ara zam’ için sinyal verdi!

Türkiye’deki yüksek enflasyon karşısında asgari ücretlilerin alım gücü neredeyse yok olurken Temmuz ayında gelmesi beklenen ara zam için gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. “Asgari ücrete ara zam gelecek mi, gelmeyecek mi?” sorusuna yanıt niteliğinde olabilecek bir gelişme daha dün yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’la yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Dünya gazetesinin aktardıklarına göre görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Rakamları sundum, yıl başında şuydu, şimdi şu diye… Cumhurbaşkanı ‘her şeyin farkındayım’ dedi” ifadesini kullandı.

ÇALIŞMA YAPILIYORMUŞ

Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı ile herhangi bir artış oranı görüşmediklerini belirtirken, Cumhurbaşkanının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını işaret ederek, “Arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde sizinle paylaşırlar” dediğini aktardı.

Türk-İş’in açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının hatırlatılması üzerine ise Atalay, “Söylemek kolay, 10 bin olsun derim. Ancak istediğinle aldığının uyumlu olması lazım. İşveren de artış olsun ama artışı devlet karşılasın diyor… Ben işçinin, insanın emeklinin cebine ne girecek ona bakıyorum” dedi. Ergün Atalay, “Umuyorum önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı iyi bir sonuç açıklar” ifadeleriyle asgari ücrete zam açıklamalarını noktaladı.