Benzin ve motorine büyük ÖTV zammı geliyor: Bu tarihe kadar deponuzu fulleyin!

Benzin ve motorine milyonlarca sürücüyü üzecek bir zam gelişmesi yaşandı. Akaryakıt fiyatları zam ve indirimler nedeniyle yakından takip edilen konular arasında yer alırken, bir zam haberi daha geldi. Son gelişmeye göre, benzin ve motorine ÖTV zammı gelecek. Peki, benzin ve motorine ÖTV zammı ne kadar olacak?

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

Sürücüler akaryakıt istasyonuna gitmeden önce benzin ve motorin fiyatlarını merakla araştırıyor. Akaryakıtla ilgili kötü haber geldi. Benzin ve motorin yaklaşık 2,5 liralık ÖTV zammı gelecek. Zammın temmuz ayından itibaren otomatik olarak yapılacağı biliniyor.

YAKLAŞIK 2,5 TL’LİK ZAM

Sözcü’nün haberine göre; 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz’da TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak.

2024’ün ilk beş ayında ÜFE aylık ortalama yüzde 3,35 artmıştı. Bu ortalamada artış haziran ayında da olursa 6 aylık ÜFE artış oranı yüzde 21,82 olacak.

Bu oranda ÜFE artışı olursa da, maktu ÖTV tutarı benzinde 2,06 TL, motorinde 1,93 TL artacak. Bu hesaplara geçtiğimiz yıl 2 puan artışla yüzde 20’ye çıkarılan KDV oranları da eklendiğinde vergi artışı benzinde 2,47 TL, motorinde 2,32 TL olacak.

Şu an maktu ÖTV tutarları bir litre benzinde 9,45 TL, bir litre motorinde 8,86 TL seviyesinde bulunuyor.

Exit mobile version