EkonomiGündem

Benzin ve Motorine Zam Gelecek Mi?

Artan döviz kurundan gıda ve temel ihtiyaç ürünleri gibi akaryakıt fiyatları da çok etkilendi. Artan akaryakıt fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Vatandaşlar aracının deposunu doldurmakta zorlanırken Geçen hafta dolar kurunda yaşanan ani ve sert düşüş aracı olanlar için umut ışığı olmuştu.

Dolar kuru 12 TL’nin altına düşmüştü. Vatandaşlar yaşanan sert düşüş vatandaşlar için umut ışığı olmuş vatandaşlar akaryakıt fiyatlarında yaşanacak indirimleri beklemişti. Geçtiğimiz günlerde EPGİS tarafından benzin ve motorine indirim duyurusu yapılmış, benzine 1.63 motorine 1.65 TL yapılan indirim pompa fiyatlarına yansımamıştı.

Bu Gece Benzine Zam Bekleniyor

Sektör temsilcilerine göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 60 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Dün EPGİS tarafından yapılan açıklamada, 31 Aralık itibariyle benzinin litre satış fiyatına 68 kuruş zam yapıldığı duyurulmuştu. Yine sektör temsilcileri tarafından ortaya atılan iddialara göre, bu gece benzine zam gelecek. Vatandaşlar yılbaşı gecesi öncesi akaryakıt alışveriş yapmak için istasyonlarda sıra oldu. Bakalım iddia edildiği gibi benzine bu gece zam gelecek mi?