‘Benzinli araba mı yoksa elektrikli araba mı daha fazla para harcar’ diyenler dikkat: Volvo Recharge araba için açıklandı!

Elektrikli otomobil satın almak isteyen ancak harcayacağı elektrik tüketiminden endişelenen vatandaşları ilgilendiriyor. Volvo Recharge elektrikli araçlar tanıtıldı. Günlük maliyet için yapılan açıklamada, “Aracınızı şarj etmek için gereken elektriğin maliyeti aynı mesafeyi bir benzinli araçla gitmek için harcayacağınız yakıt parasından çok daha düşüktür.” İfadelerini kullanıldı.

Elektrikli otomobil sahibi olmak isteyenler için Volvo tamamen elektrikli ve plug-in hybrid araçlarını tanıttı. Söz konusu araçların maliyetleri ile ilgili bazı açıklamalar yapıldı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Günlük kullanım maliyeti

Birçok kişi şarj işlemini her gün evde veya işte gerçekleştirmektedir. Şarj işleminizin büyük bölümünü buralarda gerçekleştirebilirseniz, aracınızı şarj etmek için gereken elektriğin maliyeti aynı mesafeyi bir benzinli araçla gitmek için harcayacağınız yakıt parasından çok daha düşüktü

Bakım maliyeti

Daha az hareketli mekanik parçaya ve sıvıya sahip olması nedeniyle, bir elektrikli aracın servis ve bakım maliyeti genellikle daha düşüktür.

Satın alma maliyeti

Birçok yerde elektrikli araç satın almanın maliyeti vergi teşvikleriyle dengelenmektedir. Bu tip avantajlar ülkelere göre farklılık göstermektedir.

Exit mobile version