Gündem

Beş kızını istismar etmişti! Tahliye edildi! Kızı kayda alınca hapsi boyladı

Erzurum’da yaşayan 16 yaşındaki Z.K., yıllarca babasının cinsel istismarına maruz kaldığını ve kardeşlerinin de benzer durumlarla karşılaştığını jandarmaya bildirdi. Tutuklanan baba, ifadelerin değiştirilmesi sonucu tahliye edildi. Ancak genç kız, babasının eylemlerini kayda aldı ve bu görüntüler davaya kanıt olarak sunuldu.

Erzurum’da çiftçilik yapan Ş.K. adlı baba, iddiaya göre beş kızına yıllarca cinsel istismarda bulundu. Olay, 2021 yılında 16 yaşındaki Z.K.’nin jandarmaya başvurmasıyla ortaya çıktı. Z.K., babası Ş.K.’den şikayetçi olarak, 9 yıl boyunca cinsel istismara uğradığını ve dört kız kardeşinin de aynı durumla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

İfadelerini değiştirdiler

Baba, iddialar üzerine gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak 2022’nin Mart ayında kız çocuklarının ifadelerini değiştirmesi sonucu Ş.K. tahliye edildi ve evine geri döndü. Ancak baba, tahliyesinin ardından istismara devam etti. Z.K., bu sefer yaşananları videoya kaydederek yeniden şikayette bulundu.

Kızı kayda alınca kaçacak yeri kalmadı

Ş.K., tahliyesinden bir ay sonra tekrar tutuklandı ve Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamasıyla toplam 160 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Davanın dosyasına, Z.K. tarafından kaydedilen cinsel istismar görüntüleri de eklenmiş durumda.