Beştepe’de iki kritik toplantı! 3600 ek göstergeye hangi meslek grupları dahil edildi? 3600 ek gösterge ne zaman açıklanacak?

2022 yılına girilmesi ile birlikte gündeme gelen ve o günden bu zamana kadar gündemde kalmayı başaran 3600 ek gösterge için düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamalarda ek gösterge düzenlemelerinin mayıs ayının sonuna yetişeceğini bildirmişti. Dün Beştepe’de ek göstergenin de konuşulduğu iki toplantı gerçekleştirildi.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge, kamudan emekli olanları ve şu an kamuda istihdam edilmiş pozisyonda olan devlet memurlarını ilgilendiren bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. “Katsayı” ismi ile de bilinen bu uygulama, SSK ve Bağ- Kur emeklileri yararlanabilmektedir. Unvan, derece, sınıf ve hizmetlere göre farklı başlıklar altında çeşitli hesaplamaların yapılmasını sağlayan bu uygulama, memur maaşlarının, memur emeklisi maaşlarının ve emekli ikramiyesi tutarlarının belirlenmesini sağlamaktadır. Ek göstergenin yüksek olması, tüm bu hesaplama başlıklarının da yükselmesine aracılık etmektedir.

Beştepe’de İki Toplantı Düzenlendi!

Dün Beştepe’de iki kritik toplantı düzenlendi. Toplantılara Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve diğer yetkili isimler katıldı. Toplantıda gündeme alınan önemli başlıklardan birinin de 3600 ek göstergeye ilişkin olduğu öğrenildi.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsayacak?

Ocak ayına girilmesi ile birlikte memur emeklilerinin ve memurların gündeminden düşmeyen 3600 ek gösterge için geri sayım başladı. Mayıs ayının sonuna yetiştirilmesi planlanan ek gösterge çalışmaları tüm hızı ile devam ediyorken, göstergenin hangi meslek gruplarını kapsayacağı merak konusu oldu. Daha önce yapılan açıklamalara göre ek gösterge polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlerin dahil edildiği bilgisi kesinleşmişti. Şimdilerde avukatların ve diğer meslek gruplarının da ek göstergeye dahil edilmeleri konusunda çalışmaların sürdüğü biliniyor.

Exit mobile version