GündemKamu

Beyaz renkli bölgelerde dövmesi olmayan başvurabilir: THY kabin memuru alımı başvuruları devam ediyor!

THY kabin memuru alımı için başvurular devam ediyor. Kabin memuru olarak çalışmak isteyen adayların sahip olması gereken özellikler açıklandı. Buna göre, adayların 01/01/1983 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olma şartını sağlaması gerekiyor.

2022 yılında iş sahibi olmak isteyenler Türk Hava Yolları (THY) personel alımlarını merak ediyorlar. THY kariyer sayfası üzerinden kabin memuru kadrosunda ilan verdi. Söz konusu ilanda adaylarda aranan şartlar ve mesleki gereklilikler açıklandı.

Dövmesi olanlar dikkat!

Kabin memuru adaylarının öncelikle hizmet sektörü tecrübesine veya yukarıda bahsedildiği gibi havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları beklenmektedir. Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir.

Operasyonel ihtiyaçlara istinaden belirlenen ilan kriterlerinde mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul olarak belirtilmekle birlikte zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul edilmektedir. Yurt dışındaki lise ve üniversitelerden mezun olan adayların ise denklik işlemlerini tamamlamış ve belge sunabilir durumda olması gerekmektedir.

Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boylarının 160 ile 180 cm aralığında, erkek adayların boylarının 170 ile 190 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilo değerlendirmesi ise boy-kilo endeksine göre yapılmaktadır.

Türk Hava Yolları kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık/leke benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir. Bağlantıya tıklayarak bu konudaki görselimizi inceleyebilirsiniz. (Beyaz renkli bölgelerde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmaması gerekmektedir.) Silme işlemi yapılan bir dövmenin olması halinde, kabin memuru mülakat ve değerlendirme süreçleri bitmeden önce silme işleminin tamamlanmış, dövmenin tümüyle temizlenmiş ve ten rengi halini almış olması gerekmektedir.
Adayların Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydının bulunmaması gerekmektedir.

Genel Koşullar

T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
01/01/1983 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak
En az lise mezunu olmak
İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih nedenidir.)
Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
Daha önce Türk Hava Yolları veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir.)

İşe Alım Süreçleri

Ortaklığımızın operasyonel ihtiyaçları çerçevesinde kabin memuru alımı ilanları, THY AO resmî kariyer sitesi olan bu web sayfasında duyurulmaktadır. Başvuruda bulunan bütün adaylara, online olarak gerçekleştirilecek İngilizce test için davet linki gönderilmektedir.

İngilizce testinde başarılı olan adaylar, İstanbul-Florya’da bulunan İnsan Kaynakları Değerlendirme Merkezi’nde uygulanacak olan mülakat süreçleri için davet edilmektedir.

Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yollarının belirleyeceği kurum tarafından yapılır.

Belge kontrolü ve boy-kilo ölçümü ile dövme-yara izi kontrolü sonucu olumlu olan adaylarımız, İngilizce mülakat ve kurul mülakatı aşamalarından oluşan mülakat süreçlerine katılırlar. Mülakat süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar, sağlık raporu ve belge hazırlama işlemleri için bilgilendirilir.

Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızın işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından, sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını Türk Hava Yolları iş yeri hekimlerine onaylatmaları gerekir. Türk Hava Yolları, SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.

Belge ve sağlık raporu süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar, eğitim süreçleri için davet edilmektedir.

Adaylar detaylı bilgiye https://careers.turkishairlines.com/ adresi üzerinden erişim sağlayabilirler.