Beydağ Belediye Başkanı Yılmazlar’dan hizmet turu
Didar Demirci
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, göreve geldiği 2019 yılından bugüne hayata geçirdiği projeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Yılmazlar, basın mensuplarına hem ilçeyi gezdirdi hem de projeleri yerinde gösterdi. Yılmazlar, ardından basın mensuplarını mülkiyeti Beydağ Belediyesine ait olan Beydağ Kalesi’nde ağırladı. Öte yandan Yılmazlar, 27 Ekim 2023’te 4’üncüsü düzenlenecek Kestane Festivali’ne ve 2 Eylül 2023’te Beydağ’ın Kurtuluşu kutlamalarına İzmirlileri davet etti. Yılmazlar, “Bugün Beydağ’da 4 yıl üç aylık hizmet süremizi anlatmak için toplandık. Göreve başlamadan önce şunu demiştim, ‘Mutlu insanların yaşadığı bir ilçe.’ İnsanlarımızın mutlu olması bizim için önemli” dedi.
Yılmazlar, Beydağ’da yaşayan engelli, kadın, çocuk ve gençler için hayata geçirdiği projeleri gösterdi. Öte yandan ilçedeki tarım faaliyetlerine dikkat çeken Yılmazlar; salep, karakılçık, istiridye mantarı gibi ürünlerle ilçenin kalkınmasına katkı sağladıklarını belirtti. Yılmazlar, ilçenin meydanlarını, yollarını ve kaldırımlarını düzenlemek için yaptıkları çalışmaları da tek tek sıraladı.
Beydağ Kalesi hizmete açılmasına çok az kaldı
Beydağ Kalesi’nde ilçeye dair sunum yapan Yılmazlar, “Burası, 3,5 milyona ihalesi yapılmış bir yer. Sadece taş duvarı vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Valiliğinin desteği ile burası restore edildi. Fakat şimdi de hem çatıya hem de çevre düzenlemesine ihtiyacımız var. Sayın Tunç Soyer Başkanımızı da buraya davet ettik. Bu tesisi tamamlayıp, burayı kent müzesi yapacağız. Burası bizim tarihimiz. Küçük ihtiyaçları tamamladıktan sonra halkın hizmetine açacağız” dedi.
Beydağ’ın vizyon projesi olacak
Beydağ Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Pazaryeri Projesi hakkında bilgi veren Yılmazlar, projenin vizyon projesi olacağını söyledi. Yılmazlar, proje hakkında şu sözleri söyledi:
“Planda binanın ön tarafı fuaye alanı, küçük organizasyonların yapılacağı bir yer olarak belirlendi. Yine proje içerisinde; 2 katlı otopark, üzeri pazaryeri ve düğün salonu ile sosyal tesis olacak. Burayı yapabilirsek çok büyük bir hizmet olacak. Burası 24 saat yaşayan bir bina olacak. Ayrıca çatısındaki güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini kendisi üretecek.”
Kestanemizi Gal Arısına karşı koruyamıyoruz
Beydağ için 20 projesi olduğunu belirten Yılmazlar, bu projelerden birinin de Kestane Festivali olduğunu söyledi. Yılmazlar, “Burada çeşit çeşit ürün var. Bunlardan biri de kestaneydi. Türkiye’nin başkenti Ankara, kestanenin başkenti Beydağ dedik. Bunun tanıtımı için uğraşıyoruz. Islak mendillere dahi kestane fotoğrafı koyduk. Bu bölgedeki ürünü kaybedersek ilçemiz biter. Arkasından Küçük Menderes Ovasında baraj yapılınca kaynaklarımız kısıtlandı. Bu nedenle kestaneyi kaybetmek istemiyoruz. Acilen bu devletin muhalif ilçe belediyelerine yardım etmesi lazım” sözlerini kaydetti. Öte yandan Yılmazlar, kestanenin gal arısı tehditti altında olduğunu vurguladı. Yılmazlar, “Bu memlekete döviz getiren bir ürün. Bu durum bize çok dokunuyor. Devletin illa diğer muhaliflerle barışması gerekiyor” dedi.
Beydağ’da hava kirliliği kalktı
Doğalgazın ilçeye gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Yılmazlar, “Normalde Beydağ’a 2026 yılında doğalgaz gelecekti. Bizim uğraşlarımız sayesinde 2021 yılından bugüne tam bin 44 hane doğalgaz kullanmaya başladı” diye konuştu. Yılmazlar, doğalgazın ilçeye gelmesiyle hava kalitesinin artığını ve nefes darlığı çeken hastaların, rahat bir nefes aldığını söyledi. Yılmazlar, doğalgaz işinin tamamlanması için 1,5 kilometrelik bir üst yapı işi kaldığını da söyledi.
“Atıl PTT binasına talibiz”
İlçede bulunan ve bin 126 metrekare alanda bulunan eski PTT binasına daha önce talip olduklarını ancak satın alamadıklarını belirten Yılmazlar, “Bugün 1.8 milyona satılacak. 10 ay önce konuştuk, alacağımızı söyledik. Ancak bize hala dönüş yapmadılar. Burasını istiyoruz ama yanlı davranıyorlar” dedi. Yılmazlar, “Bakan değişti bakan yardımcıları değişti. Arada iki aracı arkadaşımız var. Alabilirsek burayı da belediye binası yapmak istiyoruz. Ama bürokrasiyi aşmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.
Beton Köprüye de talipler
Yılmazlar, ilçenin girişinde yer alan ve yapımının 1936 yılı olduğu düşünülen Beton Köprüye talip olduklarını açıkladı. Köprünün, Türkiye’nin ilk beton köprüsü olduğunu aktaran Yılmazlar, “Köprüyü bize vermeleri halinde iki ucunu kapatacağız ve orayı Köprü Kafe yapacağız. Bunun yanında köprünün yakınında bulunan bin 750 metrekare alana da hem küçük bir büfe hem de zeytinliklerin arasında piknik yapabilecekleri bir sosyal alan yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Öte yandan Yılmazlar, köprünün bakım, onarım işlerini de belediyenin yaptığını söyledi.
Ulus Meydanı düzenlenecek
Ulus Meydanında bulunan kahvehanelerin yola çıkan işgaliye alanlarından, binaların dış görünüşüne kadar düzenleme yapacaklarını belirten Yılmazlar, “Meydanı güvenli ve düzenli bir hale getireceğiz” dedi.
İZKA’dan 3 yıldır destek alamıyoruz
İZKA’dan uzun süredir destek alamadıklarını belirten Yılmazlar, destek olursa bölgenin tarımsal ürünleri için soğuk hava deposu yaptıracaklarını duyurdu.
Bu iş bizim boyun borcumuz
Yılmazlar, hizmet sunumunu tamamladıktan sonra şu sözleri kaydetti:
“Biz hem Beydağ belediyesine hem de Büyükşehir’e tam 52 kardeşimizi işe yerleştirdik. Bu kardeşlerimiz şu anda çalışıyor. Meclis üyelerinin ve parti yönetiminin onayıyla işe alınan arkadaşımız. Önümüzdeki günlerde de 16-17 kişi işe başlayacak. Her kuruma arkadaşlarımızı yerleştiriyoruz. Ama bunu ortak mutabakatla yaptık. Hiçbir zaman ben demedik biz dedik. Biz demeye de devam edeceğiz. Ben bu işleri tek yapmıyorum, bizim 61 kadromuz var. Benden önceki arkadaşlarımızla kadroları az tutuyoruz. Biz bu şekilde çalışıyoruz. Benim özel kalemim korumam fotoğrafçım yok. Bizim boşa harcayacak paramız yok. Yapamadıklarımız vardır. Taş döşememiş, yol yapamamışızdır. Ama bu iş bizim boyun borcumuz.”