Bezircilioğlu’ndan ekonomi eleştirisi: Deli Dumrul iktidarı

İYİ Parti 81 ilde AK Parti hükümetinin ekonomik politikalarını eleştirdi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu da il binasında basınla bir araya geldi. AK Parti’nin ekonomik politikalarını eleştiren Bezircilioğlu, “Sabundan, bebek bezinden ek vergi alınıyor. Ancak servetten elde edilen kazançtan herhangi bir vergi alınmıyor” sözlerini kaydetti.

Milletin cebinde bir şey kalmayana kadar

AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle bugün özellikle dar gelirli vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirten Bezircilioğlu, “AKP İktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bugün Türkiye’de adı konulmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. En adaletsiz vergi olan ‘enflasyon vergisiyle’ milletin cebinde bir şey kalmayana kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır. Son olarak akaryakıttaki ÖTV vergileriyle milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna sürüklenmek istemektedir” açıklamalarını kaydetti.

Bezircilioğlu,”Benzin fiyatı iki ay içinde artış oranı yüzde 70’ı bulmuştur. Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın başına çökmüş kanını emmeye devam ediyor. Bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. Tüm kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız” dedi.

Vatandaşımız bunları unutmasın

Seçim öncesi iktidarın popülist politikalarla halkın gözünü boyadığını aktaran Bezircilioğlu, “Seçim sonrası zam ve vergi artışlarıyla ortaya çıktı. Vatandaşımızdan isteğimiz, çektiğimiz çileleri ve çektiğimiz sıkıntıları unutmamaları ve bir sonraki seçimde bunlara inanmamalarını isteriz. Seçim öncesi olmayan kaynaklarla, iktidar partisi devletin kaynaklarıyla bunu oya devşirdi. Umuyorum milletimiz de seçim öncesi ve seçim sonrası gördüklerini değerlendirir ve unutmaz” sözlerini kaydetti.

Tasarrufu herkesten bekliyoruz

Kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen tasarruf genelgesine ilişkin soruyu yanıtlayan Bezircilioğlu, şu şekilde konuştu:

“İtibardan tasarruf olmaz gibi bir yaklaşımları var. Millet evine ekmek götürme telaşında gezerken, sen saraylarda son model lüks arabalarda şatafat içinde yaşarken şimdi kamuda bir tasarruf önlemleri adı altında… İnşallah astı astarı vardır. İnşallah milletimizin gazını alacak bir hamle değildir diyorum. devleti yönetenlerin vebali çok büyük insanlar açlık mücadelesi verirken bu insanların vergilerini kaynaklarını har vurup harman savurmak; her şeyden önce etik ve ahlaki değildir. Umarım kamuoyunda tepkilerden rahatlama ve göz boyama gibi bir şey olmasın. biz bunu devletimizin her kademelerinden bekliyoruz.”

Exit mobile version