İzmir HaberleriManşetPolitika

Bezircilioğlu’ndan grev çıkışı: 10 dakikalık yolu 40 dakikada aldım

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir’de metro ve tramvaylarda yaşanan greve ilişkin sorularımızı yanıtladı. Bezircilioğlu, “10 dakikalık yolu 40 dakikada aldım” diyerek İzmirlinin çilesine dikkat çekti.

Bezircilioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube yönetimine çağrıda bulundu. İzmirlinin menfaatine ortak bir noktada, biran önce anlaşma sağlanması gerektiğinin altını çizen Bezircilioğlu, “Bu toplu sözleşmeyle ilgili ben tarafların itidal ile akılla mantıkla ve İzmir’e hizmet düsturu ile ortak bir noktada buluşacaklarına inanıyorum. İzmir’de kimsenin mağdur olmasını istemem. Her iki tarafa da bu mesajı veriyorum. İzmir’in mağduriyetini bir an önce gidermelerini talep ediyoruz” sözlerini kaydetti. Biran önce herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Bezircilioğlu, “İzmirlinin menfaatine bir an önce bu işin çözülmesini talep ediyoruz” dedi.

Maliyetlere bakılınca yüzde 48 makul

Öte yandan İzmir’de toplu ulaşım ücretlerine getirilen yüzde 48’lik zammı da değerlendiren Bezircilioğlu, “İki ayda benzin mazot ikiye katladı. Bu sadece İzmir özelinde değil ülke genelinde oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği yüzde 70’lik zam bir hamlede ağır gelirdi. Ancak ulaşımın tek girdisi de benzin ya da mazot değil. Arabaların bakım maliyeti ve benzeri unsurlar da var. O nedenle her şeyin ortalamasına baktığımızda yüzde 70’lik zam yerine yüzde 48 oranında zam gelmesi İzmirlinin menfaatine olmuş” ifadelerini kullandı.