Gündem

Biden’in ‘soykırım’ çıkışına Erdoğan’ın vereceği tepki merak ediliyor!

ABD yeni başkanı Joe Biden, göreve geldikten 93 gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir telefon görüşmesi yaptı. Biden, Erdoğan’la yaptığı ilk telefon görüşmesinde, 24 Nisan’da yapacağı konuşmasında 1915 olaylarına değinerek ”soykırım” nitelemesi kullanacağını belirtmişti ve öyle oldu. Joe Biden, dün yaptığı açıklamalarda 1915 olaylarını soykırım olarak niteledi. Hükümet ve muhalefet bir olup tepkilerini dile getirmiş olsa da en fazla merak edilen konu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye ne gibi tepki vereceği kosunu oldu.

Zamanında Türkiye’ye ambargo kararı çıktığında, Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hemen karşı atağa geçmiş ve İncirlik Üssünü kapatıp, üste bulunan 5 bin ABD askerini sınır dışı etmişti. Aynı şekilde eski Başbakan Bülent Ecevit’de tepkisini aynı şekilde tepkisini ve ABD geri adım atmıştı. Şimdi ise Erdoğan’ın ABD’ye vereceği tepki merak konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Biden’nın soykırım kelimesini kullanacağını belirtttiği zaman Erdoğan’ın ilk olarak telefonu Biden’in suratına kapatarak tepkisini göstermesi gerekirdi derken, İYİ Partili Aytun Çıray, Demirel örneğini vererek ”Tepki böyle verilir.. Gerisi lâftan ibaret!” dedi…