Bilim insanlarından endişe verici koronavirüs raporu: Kısıtlamaların erken kaldırılmasıyla…

Koronavirüs, dünya çapında yayılmaya başladığı ilk günden itibaren bilim insanları ve uzmanların ana gündem maddelerinden biri. Virüsle ilgili yapılan çalışmaların ve hazırlanan raporların da ardı arkası kesilmiyor. Son olarak İngiliz bilim kurulu üyeleri tarafından hazırlanan rapor, endişe verici bir gerçeği ortaya çıkardı. Omicron varyantından sonra çıkabilecek varyantın çok daha öldürücü olduğunu ifade eden raporda, yasakların erken kaldırılması eleştirildi.

İngiliz Daily Mail’den aktarılanlara göre İngiliz bilim kurulu üyeleri (SAGE) İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a koronavirüs konulu yeni bir rapor sundu. Raporda, bilim kurulu üyeleri kovid-19’un yeni varyantlarının çok sayıda ölüme yol açabileceğini bilimsel kanıtlarla sundu.

Raporda, “Omicron varyantının daha hafif olması sadece bir şans. Yetkililer virüs ortadan kalkmış gibi davranamaz” denilirken, kovid-19 kısıtlamalarının erken kaldırılmasının yeni ve daha ölümcül bir varyantı ortaya çıkarabileceği de aktarıldı.

“Kovid-19’un ve gelecekteki varyantların uzun vadedeki etkileri henüz bilinmediği için kısıtlamalar devam etmeli. Sıradaki kovid-19 varyantı bulaştığı insanların üçte birini öldürebilir” ifadeleri kullanılan raporun dışında bir diğer raporda da, kovid-19’un insanları öldürme oranının yüzde 10 seviyelerinde olduğu belirtilirken MERS virüsü gibi bir salgının ortaya çıkmasında ise virüsün öldürme oranının yüzde 35 seviyelerine çıkabileceği öne sürüldü.

Exit mobile version