GündemSağlık

Bilim Kurulu Üyesi Özlü : Sigara virüsün yayılmasını kolaylaştırıyor!.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, özellikle sigara içenler için kritik uyarılar yaparak, “Sigara içilmesi virüsün yayılmasını kolaylaştırıyor. Dumanı üflerken virüsü daha uzak mesafeye yayabiliyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigaranın virüsü daha çabuk yaydığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özlü, son günlerde tırmanışa geçen koronavirüsle ilgili halka uyarıda bulundu.

“SİGARA İÇERKEN MASKE ÇIKARILIYOR”

“Sigara içilmesi virüsün yayılmasını kolaylaştırıyor” diyen Özlü, “Sigara kullananlar ya maskeyi usulüne uygun takmıyor veya sigara içmek için sık sık maskelerini çıkarıyorlar. Böylece kolayca bulaştırıyor veya virüsü kapıyorlar” dedi.

“DUMANI ÜFLERKEN VİRÜSÜ DAHA UZAK MESAFEYE YAYABİLİYOR”

İnsanların karşılıklı sigara içtiğini anlatan Bilim Kurulu Üyesi, “Birlikte sigara içme kültürü yaygın. Dış mekanda, kafe ve restoranların açık alanlarında, işyerlerinde molalarda insanlar karşılıklı sigara içip sohbet ederken birbirlerini enfekte edebiliyor. Dumanı üflerken virüsü daha uzak mesafeye yayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“SİGARAYI BIRAKIN!”

Sigaranın bırakılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Pandemi döneminde sigara içilmesi korunmayı aksatıyor, içenler başta olmak üzere insanları tehlikeye atıyor. Bu dönemde sigaradan vazgeçmek en doğrusu” diye konuştu.