Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz, “Aşıya İkna İçin Vakit Kalmadı”

1 Temmuzda kontrollü normalleşme aşamasına geçilmesi ile birlikte birçok vatandaşın maske, mesafe ve temizlik kurallarını hiçe sayması vakaların artışında rol oynuyor.

Yaz ayının gelmesi tatil beldelerinin açılması yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerine paralel olarak vaka sayıları artışa geçti.

9 günlük Kurban Bayramı tatili ile birlikte hayli yükselen vakalar dün itibariyle 16 bin 809 kişiye ulaştı.

Vaka sayılarının arttığını ve özellikle delta varyantına karşı dikkatli olunmasını gerektiğini vurgulayan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Aşıya ikna için vakit kalmadı.Bazı meslek grupları için aşı zorunluluğu getirmeli” şeklinde konuştu.

Birgün Gazetesinin haberine göre; Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz önemli açıklamalar yaptı.

Delta Varyantı Nedeniyle Sıkıntılı Bir Süreçteyiz

Yaptığı açıklamada Yavuz, “Tüm bilimsel veriler Covid-19 aşılarının olduğunu gösteriyor. Kritik meslek grupları için zorunlu aşı uygulamasına geçilmeli. Bu kritk görevlerde sağlık çalışanları, eğitimciler vs.  olabilir. Ayrca aşı zorunlu olmasa bile futbol maçı, konser gibi kalabalık alanlara girerken ya aşı şartı ya da kısa süre önce yapılmış Covid-19 testi şart. Aşıya ikna içinde uğraşacak vaktimiz yok. Delta varyantı nedeniyle sıkıntılı bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı.

Ağustos Ayında Yeni Bir Pik Bekleniyor

Ağustos ayında yeni bir pik bekleyen uzmanlar uyarıyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Vaka sayıları artıyor ve daha da artacağını tahmin ediyorum. Ağustos ayında da yeni bir pik bekliyoruz ve bu yüzden aşılama oranını arttırmalıyız” dedi.

Exit mobile version