Eğitim

Bilim Kurulu üyesi yüz yüze eğitim için tarih verdi

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamaların yüz yüze eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunarak tarih verdi.

Necmi İlhan açıklamalarında ölümcül seyreden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele sürecinde yılbaşındaki sokağa çıkma kısıtlamasının sonucunun yeni yılda okulların yüz yüze eğitime başlamasında belirleyici faktörlerden biri olacağını vurguladı.

4 OCAK SONRASI OKULLARDA TELAFİ SINAVI

Açıklamalarında ortaokul ve lise öğrencilerine okullarda yapılması öngörülen telafi sınavlarının salgının seyrine etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İlhan corona ile mücadele kapsamında bir süre daha yüz yüze eğitime ara verilerek sürecin çevrim içi olarak devam ettiğini hatırlatarak alınan kararla 4 Ocak 2021 sonrasında okullarda telafi sınavlarının yapılmasının söz konusu olabileceğini ifade etti.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okullarda yüz yüze eğitim hakkında da değerlendirmelerde bulunan İlhan tarih vererek şöyle devam etti:

“Okullarda yüz yüze eğitimin 15 şubat sonrası açılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu durumda da yine kademeli olarak okullar açılmalı. Zaten ona okulları açıldı, daha küçük sınıflardan başlayarak ilerlenecektir. İlkokul, ardından sınava girecek orta ve lise son sınıflar, daha sonra ise ara sınıflar gibi kademeli olarak açılacağı kanısındayım.”