Gündem

Bilim Kurulu Üyesi’nden flaş açıklama! Türkiye’de düşüş olmasaydı…

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 21 Aralık corona virüsü tablosunda, bugün vaka sayısının 20 binin altına düştüğü görüldü. Bu kapsamda Prof. Dr. Ateş Kara flaş bir açıklamada bulundu. Kara tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ağır hasta sayılarının düşmeye başladığını eğer rakamlarda düşme olmasaydı tam kapanmanın şart olabileceği ifade edildi.

Katıldığı bir programda konuşan Ateş Kara tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Şahsi görüşüm 3 hafta tam kapanma yönündedir. Ancak 3 haftalık kapanma döneminde ekmekçi fırını açacaksa, televizyoncu programı yapmak için TV’ye gelecekse, bu şekilde gedikler açılacaksa, bu halde süre 5-6 hafta tam kapanma olmalıdır. Bu 5-6 haftanın sonrasında ise çok sıkı kontrollere gerek olurdu. Ama sonrasında virüs yeniden yayılabilirdi. Bunun alternatifi şuan ki uygulanan sistemdir. Alınan tedbirler ile vaka, hasta sayıları, ağır hasta sayıları ve vefat sayıları düşmüştür. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederek tam kapanmanın sağladığı yararı sağlayabiliriz.”

Türkiye’de son durum

21 Aralık corona virüsü tablosuna göre, son yapılan 196 bin 110 test sonucunda 19 bin 103 vaka tespit edildi. 3 bin 412 kişi hasta olarak kaydedildi. 254 kişi corona virüsü yüzünden hayatını kaybetti ve 34 bin 419 kişi sağlığına kavuştu.