Gündem

Bill Gates corona virüsü aşısı açıklaması yaptı!

Tüm dünyanın corona virüsüne karşı mücadelesi devam ediyor. Corona virüsü nedeniyle şimdiye kadar milyonlarca insan enfekte oldu. Aşı açıklamaları ile sevinen insanlara bir güzel haber de Bill Gates’ten verildi. Basına aşı açıklamalarında bulunan Bill Gates, “Neredeyse tüm’ Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Corona virüsünü salgını hakkında önceden tahminde bulunan Bill Gates bu sefer de aşı açıklamaları ile gündemde, Microsoft’un kurucusu Bill Gates basına yaptığı açıklamalarda, neredeyse tüm corona virüsü aşılarının işe yarayacağını söyledi.

Pfizer/BioNTech ve Moderna’nın aşılarının şirket verilerine göre etkili olduğunu söyleyen Gates, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax’ın aşılarının yakında benzer bir başarıya ulaşmasını beklediğini söyledi. Gates konu hakkındaki açıklamasında, “Şubat ayına kadar büyük olasılıkla hepsinin çok etkili ve güvenli olduğunu kanıtlayacağı konusunda iyimserim” dedi.

Günde 2 bin ölüm gerçekleşecek

ABD’deki durum hakkında da değerlendirmede bulunan Gates, (Vakalar) hala yükselişte ve bu yükselişin kelimenin tam anlamıyla Şubat boyunca devam etmesi bekleniyor. Ve bu kış döneminde muhtemelen günde 2 binden fazla ölümün gerçekleşeceği yer burası. ABD” açıklamasını yaptı.

Gates sözlerine şu ifadeleri ekledi: “Bence erkenden katılan yeterince insan olacak, insanlar güvenlik konusunda daha da fazla kanıt görecekler ve zamanla, hastalığın yayılmasını durdurmak için ihtiyacımız olan artı yüzde 70 seviyeye ulaşacağız”

Bill Gates daha önce yaptığı açıklamalarda, zengin ülkelerde corona virüsü salgınının bitebileceği ve 2021’in sonuna kadar aşı ile birlikte sorunun çözülebileceğini söylemişti. Diğer ülkeler için ise 2022 yılının sonunda salgının bitebileceğini ifade edilmişti.