GündemSağlık

Bill Gates Omicron Virüsü Hakkında Tarih Verdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. Geçtiğimiz  aylarda Güney Afrika’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor.

Koronavirüs 2022 Yılında Son Bulacak

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, omicron varyantı ve koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Resmi sosyal medya hesabından koronavirüsün ne zaman son bulacağına dair açıklamalarını paylaştı. Yaptığı açıklamada Gates, “Maske takılması ve aşı olunması durumunda salgın halen 2022’de bitebilir” ifadelerini kullandı.

Omicron Varyantı Mart Ayında Bitebilir

Omicron varyantının Mart ayında biteceğini öngören Gates, ““Bu varyant hakkında daha fazla bilgi alana kadar ciddiyetle bu konuda önlem almalıyız. Delta varyantının yarısı kadar ağır hastalık yaratsa da daha bulaşıcı olduğu için en kötü hastalık olabilir. Birbirimize bakmalıyız, maske takmalı, kalabalık ortamlarda ve kapalı alanda bulunmamalıyız. Aşı olmalıyız” açıklamalarında bulundu.

Salgının En Kötü Kısmına Girmiş Olabiliriz

Salgının gelmiş geçmiş en kötü kısmına girildiğini belirten Bill Gates, “Tam da hayat normale dönmüş diye düşünürken salgının en kötü kısmına girmiş olabiliriz. Omicron hepimizi derinden etkileyecek. Yakın arkadaşlarıma da bulaştı ve ben de tatil planlarımın çoğunu iptal ettim” ifadelerini kullandı.

Gates yaptığı son açıklamada “Bir gün pandemi sona erecek ve birbirimizi ne kadar çok koruyup kollarsak o zaman o kadar yakın olacak” dedi.