BİMcell, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hat kullananlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Türkiye’de BİMcell, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hat kullanan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, vatandaşlar artık e-Devlet sistemi üzerinden “Numara Taşıma Sorgulama” hizmetinden sorgulama yapabilecekler.

Türkiye’de binlerce kişi telefon kullanımda numara taşıma işlemini gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak e-Devlet Kapısı duyuruda bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruya göre, vatandaşlar artık e-Devlet sistemi üzerinden “Numara Taşıma Sorgulama” hizmetinden sorgulama yapabilecekler.

Söz konusu duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

Bir GSM operatörüne ait numaranın başka bir GSM operatörüne taşınmış olup olmadığını e-Devlet Kapısı “Numara Taşıma Sorgulama” hizmetini kullanarak öğrenebilirsiniz.

Şifre girmeye gerek yok

Numara taşıma sorgulama işlemi için e-Devlet sistemine TC kimlik numara ve şifre ile giriş yapmak gerekmiyor. Vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima internet adresi üzerinden sadece telefon numarasını yazarak gerekli bilgiyi elde edebiliyorlar.

Exit mobile version