Binlerce gecekondu yakın zamanda yıkılacak: Belediye duyurdu!

Türkiye’de konutlar ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak bir ilde yakın zamanda binlerce gecekondunun yıkımının planlandığı öğrenildi. Yapılan açıklamalarda, 2 bin 500 gecekondunun en kısa zamanda yıkım işleminin başlaması planlandığı ifade edildi.

Ankara’da kentsel dönüşüme ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda, PORTAŞ ile yapılan protokol kapsamında, ilk etapta 5’inci ve 7’nci etaplarda bulunan 782 konut ve ticari alanın yapımına başlandığı ifade edildi. Ayrıca, 15 bin gecekondunun yıkımının devam ettiği, 12 bin 500’ü yıkılırken, kalan 2 bin 500 gecekondunun da en kısa zamanda yıkım işleminin başlaması planlandığı belirtildi.


Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren PORTAŞ İnşaat Yapım Kontrol ve Kabul Şube Müdürü Namık Doğan Albayrak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Albayrak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak halkına verdiği sözleri tutabilmek için iştirak firması PORTAŞ ile protokol imzalamış ve 782 konut ile ticari alanların yapımına başlamıştır” dedi. ABB ve PORTAŞ’ın kendi öz kaynaklarıyla proje çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Albayrak, şöyle devam etti:

“5’inci ve 7’nci etaplar kapsamında, 3 parselde 150 bin metrekare inşaat alanına sahip olarak 12 tane konut bloğundan, bir tane ticaret bloktan oluşan şantiyesine başlamıştır. Geri kalan konutların yapımına da en kısa sürede başlanacaktır. Mağduriyet içindeki Mamak halkı yeni konutlarına en kısa sürede kavuşturulacaktır.”

Exit mobile version