Binlerce kişinin işini kolaylaştıracak! İşte e-Devlet’teki yeni sistem…

Teknoloji çağında olmak beraberinde birçok kolaylığı da hayatlarımıza getiriyor. Artık birçok resmi işlem, ilgili kurumlara kadar gitmeye gerek kalmaksızın internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Özellikle e-Devlet üzerinden sunulan özellikler de vatandaşların resmi işlemlerini evlerinden çıkmadan halletmelerine olanak tanıyor. e-Devlet’e son gelen yeniliklerden biri ise binlerce kişinin işini kolaylaştıracak cinsten. İşte e-Devlet’in en yeni özelliği…

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Hac İşlemleri E-Devlet Kapısında’ uygulamasını bugün düzenlenen toplantıyla tanıttı. Programa katılan Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşların işlerini kolaylaştıracak yenilikleri uyguladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bunun bir örneği olarak vatandaşlarımızın hac ve umre başvuruları, kayıt ve takip gibi işlerini e-Devlet üzerinden yapabilmelerini sağladık. Bunun altyapısını ve programlarını oluşturduk. 22 Nisan 2022 tarihinden itibaren umre ve Kudüs ziyaretlerine ilişkin kayıtlar e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlanmış halen kayıtlar bu şekilde alınmaya devam etmektedir. 9 Mayıs 2022 tarihinden itibaren de hac organizasyon tercihi ve hac kesin kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.”

E-DEVLET SİSTEMİNE EKLENDİ

Ali Erbaş, vatandaşın hizmeti nasıl kullanacaklarına yönelik eğitim videolarının da e-Devlet’e eklendiğini ifade ederek, “Hac ön kayıt, kura-sonuç, organizasyon seçimi, kesin kayıt işlemleri ile eğitim, aşı, pasaport, kutsal topraklara gidiş- dönüş, otel bilgileri, kafile görevlilerine ilişkin bilgilerin bulunduğu ilave hizmetler Hac İşlemleri çatısı altında tek bir hizmette toplanmıştır. Vatandaşımız e-Devlet kapısı üzerinden hac işlemlerine girdiğinde hangi aşamada bulunuyor ve hangi işlemi gerçekleştirmek istiyor ise o menüden işleme başlayabilecektir” dedi.

Exit mobile version