Gündem

Binlerce vatandaş için açıklandı: İstanbul’da Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri…

İstanbul Valiliği internet sayfası üzerinden binlerce vatandaş için açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri beklenen hava sıcaklıkları belli oldu. Yapılan açıklamada, hafta başında beklenen soğul hava, kar yağışı ve rüzgara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Dışarı çıkma planı olan vatandaşlar havaların nasıl olacağını merak ediyorlar. İstanbul Valiliği internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklama ile vatandaşlara hava durumu uyarısı yapıldı. Söz konusu açıklamada Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere 3 günlük hava sıcaklıklarına yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

19 Aralık 2022 Pazartesi günü bölgemiz kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

Rüzgârın; Pazartesi ve Salı günü Marmara’da Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Önümüzdeki 3 gün İstanbul’da beklenen hava sıcaklıklarının;

Pazartesi: 7 / 8
Salı: 5 / 9
Çarşamba: 7 / 11 derece civarında olması bekleniyor.
Hafta başında bölgemizin etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı rapor ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Meteo Uyarı Rengi (19 Aralık 2022, Pazartesi)

Sarı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.