EkonomiGündem

BioNTech açıklaması geldi! Grip aşısı gibi her yıl yaptırma ihtimali var!

Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO’su Uğur Şahin “Koronavirüse karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak, asıl soru yeni aşıya ne zaman ihtiyaç duyacağımız” dedi. Şirketin kurucularından Özlem Türeci ise bağışıklık oranının artmasıyla koronavirüsün mutasyona uğrama ihtimaline karşı daha iyi korunmaya sahip olunacağını söyledi.

İyi ki aşı ortağı BioNTech varmış; Pfizer, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi reddetmiş! – Kent Ekranı

Reuters Next konferansında konuşan BioNTech kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, dünyada yayılmaya devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) endişe verici olarak gördüğü Omicron varyantıyla mücadelede eldeki aşıların yeterli olup olmayacağına dair açıklamalar yaptı.

Koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin: Aşının salgını bitireceğinden eminim - BBC News Türkçe

“Yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak, asıl soru yeni aşıya ne zaman ihtiyaç duyacağımız”

Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO’su Uğur Şahin, “Koronavirüse karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak, asıl soru yeni aşıya ne zaman ihtiyaç duyacağımız” dedi. Aşı süreci ile açıklama yapan Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Aşılanmış olan kişiler ve takviye dozu alanların koronavirüs nedeniyle ağır hastalanmaya karşı yeterli korunmaya sahip olacağından eminiz. Hastalığın diğer tiplerine karşı da koruma sağlanabilir, bunu birkaç hafta içerisinde öğreneceğiz. Yeni varyant beklediğimden daha erken geldi. Önümüzdeki yıl gelmesini bekliyordum. Aşı yaptırmış kişilerin yeni varyant sebebiyle ağır hastalanmaya karşı yeterli korumaya sahip olup olmadığı henüz belli değil, ancak öyle olduğunu düşünüyoruz.

Güney Afrika varyantı, Pfizer/BioNTech aşısının koruma duvarını kısmen aşıyor | Araştırma | Euronews

“Tıpkı grip aşısı gibi koronavirüs aşısının da her yıl yaptırılması ihtimali artıyor.”

Koronavirüs aşıları üzerindeki patentin kaldırılmasına karşı değilim. Buna ilişkin çözümlere ilgi duyuyorum. Kaliteyi güvence altına alıp, insanları eğitmemiz ve süreç üzerinde denetimimizin olması gerekiyor. Tıpkı grip aşısı gibi koronavirüs aşısının da her yıl yaptırılması ihtimali artıyor. Afrika’daki aşı fabrikamızı partnerimize devredeceğiz, şu anda mülkiyet devrini tartışıyoruz. Yeni varyantın aşısını yaptırmış kişilere ve koronavirüse yüksek oranda maruz kalanlara bulaşma ihtimali var.”

Özlem Türeci kimdir, kaç yaşında? Özlem Türeci nereli?

BioNTech kurucularından Dr. Özlem Türeci ise koronavirüsün mutasyona uğrama ihtimalinin, insanların bağışıklık kazanma oranının artmasıyla azaltılabileceğini belirterek : “Bağışıklığa sahip insanların oranı arttıkça, koronavirüsün mutasyona uğrama ihtimaline karşı daha iyi korunmaya sahip olacağız. Kanser de bir salgın. Şirketimiz mRNA teknolojisini aynı zamanda potansiyel bir kanser aşısı olarak kullanıyor.” açıklamalarında bulundu.