Biontech aşısı kan pıhtılaşması yapar mı? Yan etkileri neler?

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı takvimi hızlandı. Birçok meslek grubunun ardından SGK’lı tüm çalışanlar da programa dahil edildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından aşıya olan talep de arttı. Aşı sırası gelen vatandaşlar hastane önlerinde aşılarını yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Hal böyle olunca Biontech aşısının yan etkileri de merak edilen konular arasına girdi. Bu konuda merak edilen konuların başında ” Biontech kan pıhtılaşması yapar mı?” sorusu yer aldı. Peki, Biontech kan pıhtılaşması yapar mı?

BİONTECH KAN PIHTILAŞMASI YAPAR MI?

ABD’de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten ve enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi alanında dünyada söz sahibi isimlerden biri olan Prof. Dr. Derya Unutmaz, BionTech aşısının pıhtı yapma riskinin olmadığını belirterek, “Kan sulandırıcı falan almanın bir anlamı yok” yorumunu yaptı.

Prof. Dr. Derya Unutmaz Twitter paylaşımında, “Biontech aşısı ile net bilgiler:

1)Bu aşının pıhtı yapma riski yoktur, kan sulandırıcı falan almanın bir anlamı yoktur (başka hastalık için gerekli ise de zararı olmaz).

2)Penisilin alerjisi olanlar da bu aşıyı olabilir. Bu Aşı ile penisilin veya başka ilaçların alakası yoktur.” ifadesini kullandı

Exit mobile version