GündemManşetSağlık

BioNTech aşısı Omicron varyantı üzerinde etkili mi? Uğur Şahin açıkladı!

Son birkaç gündür tüm dünyada panik havası yaratan yeni koronavirüs varyantı Omicron’un gündem oldu. Aşıların omicron varyantı üzerindeki etkinliği de konuşulmaya başlandı. Aşı üretici şirketler, aşıların Omicron üzerinde ne kadar etkili olduğunun saptanması için çalışmalara başladı.

“Sakin olun”

Bu konuda açıklama yapması beklenen önemli isimlerden biri de BioNTech firmasının CEO’su Uğur Şahin. Şahin ABD merkezli bir gazeteye yaptığı açıklamada, yeni varyant konusunda endişelenenlere ‘sakin olmalarını’ söyledi.

Çalışmalar devam ediyor

BioNTech firmasının geliştirdiği mRNA aşısının omicron varyantı üzerindeki etkilerine araştırmaya devam etiklerini söyleyen Şahin, “İnsanlara üçüncü bir doz yapmak için bir planımız var. Bu plana bağlı kalmalı ve hızlandırmalıyız. Uyarlanmış bir aşı ile ekstra korumaya ihtiyacımız olup olmayacağı daha sonra görülecektir” ifadelerini kullandı.

Şahin bunun yanı sıra omricon varyantının insanları diğer varyantlara göre daha fazla etkileyebileceğini ancak aşının hastalığı ağır geçirmeyi önleme noktasında koruma etkisinin devam edeceğini belirtti. BioNTech aşısının yeni varyant karşısındaki kesin etkilerini öğrenmek için ise devam eden çalışmaların sonuçlarını beklememiz gerekecek.