Biontech aşısının 3. dozu para için mi vuruluyor? İki doz aşı olanlar dikkat!

Pandemi ile mücadelede dünya aşılama çalışmalarına devam ediyor. Ancak son yapılan açıklamalar ile üçüncü doz aşı yeniden gündeme geldi. Pfizer‘ın aşı araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Kathrin Jansen aşıların para için geliştirilip geliştirmediği yönündeki tartışmalara, “Şu an elimizde veriler var ve ona göre Covid-19 destekleyici aşıları geliştirip test ediyoruz. Burada amaç para kazanmak değil” ifadelerini kullandı.

Aşı olmadan 3. doz kontrol altına alınamayacak

Delta varyantına karşı uzmanlar vatandaşlara biran önce aşı olmaları konusunda çağrılarda bulunuyor. Bu nedenle iki doz Biontech aşısı vurulanlar ise üçüncü doz aşının gerekli olup olmadığını merak ediyorlar. Pfizer ile birlikte corona virüsü aşısını geliştiren BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin üçüncü doz aşı hakkında açıklamada bulundu. Şahin tarafından yapılan açıklamada, “Dünya üçüncü doz destekleyici mRNA aşıları olmadan Covid-19 salgınını kontrol altına alamayacak” ifadelerini kullandı.

Aşı olduktan sonra 4 ile 6 ay sonra antikor seviyelerinin düştüğünü söyleyen Şahin, “Şunu belirtmek gerekir ki, aşı olanların Covid-19 enfeksiyonunu ağır geçirdiğini söyleyemeyiz. Fakat belli bir süre sonra aşının, ağır hastalığa karşı yarattığı korumada biraz azalma, çok ufak bir azalma olmasını bekliyoruz” dedi. Yapılan açıklamalarda 3. Doz destek aşısının tam bağışıklık sağlamaya yardımcı olacağı bildirildi.

Exit mobile version