Gündem

BioNTech mi Sinovac aşısı mı daha iyi? İşte ortaya çıkan sonuç

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizde de uygulamasına devam edilen BioNTech ve Sinovac aşılarıyla ilgili bir araştırma yapıldı. Hong Kong’da yapılan bir araştırmada BioNTech ve Sinovac aşıları karşılaştırıldı. Araştırmanın sonucuna göre, koronavirüse karşı BioNTech aşısını olanların Sinovac aşısını olanlara göre daha fazla antikora sahip olduğu tespit edildi.

Hong Kong’da yapılan bir araştırmada koronavirüse karşı geliştirilen BioNTech ve Sinovac aşılarının oluşturduğu antikor seviyeleri karşılaştırıldı. Araştırmaya katılan iki aşıdan birini olan toplam bin kişinin antikor seviyeleri analiz edildi.

Araştırmada çıkan sonuçlar, BioNTech aşısının, Sinovac’a kıyasla daha yüksek antikor oluşturduğu tespit edildi. Hong Kong Üniversitesi’nden epidemiyolog Prof. Benjamin Cowling, Sinovac aşısı olanların üçüncü bir doza daha ihtiyaç duyabileceklerini söyledi.

Endonezya’da Sinovac aşısı ile aşılı olmalarına rağmen 350 doktor ve sağlık görevlisi bu hafta koronavirüse yakalanırken bir kısmı hastaneye kaldırılmıştı.

HİNDİSTAN VARYANTINDA ETKİLİ

Daha önce İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE), tarafından aşıların Hindistan varyantı üzerindeki etkileri incelenmişti.

Yapılan analizler ile ikinci dozun uygulanmasından 2 hafta sonra BioNTech aşısının, Hindistan varyantından kaynaklı belirtili hastalıkları önlemede yüzde 88 etkili olduğu sonucuna varılmıştı.