Biontech ve Sinovac aşısı olanlar dikkat! Uyarı geldi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından tüm Türkiye’nin merakla beklediği normalleşme kararlarını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren girilecek normalleşme sürecinin detayları belli oldu. Bugünden itibaren geçerli olacak normalleşme süreci için uyarı geldi.

Kısıtlamalar bugünden itibaren İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda kaldırıldı. Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları bu sabah saat 05.00’ten itibaren hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın sona erdi. Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla bağlantılı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları da kaldırıldı.

Aşı uygulamasının artması ve vakalardaki düşüş nedeniyle sağlanan normalleşme süreci başlıyor. Ancak bu durum rahatlığa neden olmamalı. Uzmanlar dördüncü dalga riskine karşı uyarıyor.

Çift doz aşı önemli

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Duran Tok da, “Çift doz mRNA aşısı olanların delta varyanta karşı yüzde 90 oranında korunduğu anlaşıldı. Şayet Ağustos bitmeden ülke genelinde çift doz aşılananların sayısı yüzde 60’ı geçerse önümüzdeki dönemde ortaya çıkması muhtemel riskleri aşağı çekmiş oluruz” dedi.

İş yerlerinin faaliyetleri

Tüm iş kolları ve faaliyet alanlarında, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde kendi iş kolu/faaliyet alanı için belirlenmiş tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla; 2.1- Halihazırda faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm iş yerleri, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebileceklerdir. Sektörün talebi doğrultusunda faaliyetlerine ara verilen sinema salonları, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren faaliyet göstereceklerdir.

Exit mobile version