Biontech veya Sinovac aşısı yaptıranlar dikkat: e-Nabız üzerinden almanız gerekiyor!

Bugün 35 yaş üstü vatandaşlar da corona virüsü aşısı olmaya başladı. Türkiye’de 1. Doz aşı olanların 24 milyon 118 bin 634’e yükseldi. 2. Doz aşı olanların sayısı ise 14 milyon 123 bin 299 a çıktı. Öte yandan Biontech veya Sinovac aşısı yaptıranlar vatandaşlar, Hayat Eve Sığar (HES) ve e-Nabız uygulamaları üzerinden aşı kartlarını alabilirler.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 doz aşı olan vatandaşlara aşı kartı veriliyor. Türkiye’de milyonlarca vatandaş Biontech ve Sinovac aşılarından birini uygulattı. İki doz aşı olan vatandaşlar ise aşı kartlarını nasıl alacaklarını internet sayfaları üzerinden araştırıyorlar.

E- Nabız üzerinden aşı kartı alma

E-Nabız ekranına giriş yapın.

1. Giriş yaptıktan sonra “Keşfet” menüsü altındaki “Aşı Takvimi” sekmesine tıklayın.

2. Açılan ekranda aşı takvimi görülecektir. Bu ekrandan aşı kartı indirmek için “Elektronik Aşı Kartını PDF Olarak İndir” butonuna basın.

3. Açılan dosyayı çıktı olarak alabilirsiniz.

HES uygulamasından aşı kartı alma

HES uygulamasına giriş yaptıktan sonra pasaportunuzun hesabım bölümünden tanımlanması gerekiyor. Ardından ‘Pasaportlarım’a gelerek ekle tuşu seçip pasaport numarası girmeniz gerekiyor. Ana ekrana dönerek ‘Kovid-19 aşı bilgilerim’ kutucuğu seçin.

Gelen ekrandan ‘Aşı kartlarımı’ tıklayıp ardından ekranın en altına gelen ‘Aşı kartı oluştur’ seçeneğini tıklayın. Bu işlemin ardından aşı kartında pasaport bilgilerinin yer alması isteniyorsa seçim yapılarak devam edilecek. Eğer seçim yapmadan devam edilirse kart kayıt olunan mevcut kimlik bilgileriyle oluşturulacak.

Aşı kartı ne işe yarıyor?

Aşı Kimliğini alan iki doz aşısını olmuş vatandaş yurt dışı seyahatlerinde bu kartı kullanabiliyorlar. Aşı kartı üzerinde Güvenli Turizm logosu yer alıyor.

Exit mobile version