BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin’den müjde: Kanser aşısı için tarih verdi

BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, “İlk mRNA tabanlı kanser aşılarımızın 2030’dan önce onaylanmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Alman Bild am Sonntag gazetesine konuşan Şahin, aynı zamanda 2025-2029 yılları arasında diğer tedavi edici yaklaşımlar için deneme verilerine sahip olmayı planladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşıları konusundaki hedeflerini açıklarken, her hastaya özel kanser aşıları geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Bu doğrultuda, her hastanın kanser özelliklerini analiz ettiklerini ve bağışıklık sistemini, tümör hücrelerini tanıyıp yok etmesini sağlayacak şekilde uyarlamayı planladıklarını ifade etti.

Ayrıca, Şahin, antikor-ilaç konjugatları (ADC) alanında da umutlu olduklarını belirterek, “ADC’ler kemoterapiyi taşıyan antikorlardır. Kanda dolaşarak tümöre ulaşırlar ve orada kemoterapiyi hedefli şekilde serbest bırakırlar. Birkaç yıl içinde birçok kanser durumunda klasik kemoterapi yerine hedefe yönelik kemoterapi olarak giderek daha fazla ADC’nin kullanılacağından eminim” şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version