Genel

Bir bakan bir daha bakıyor! Bu fiyatlar kaçmaz! Kamu bankaları devlet garantisi aldın konut sahibi olmak isteyenler için duyurdu: Satış bedeli 22 bin 500 TL!

Döviz kurlarında ve altın piyasasında uzun süredir devam eden dalgalı hareketler, hali hazırda zamlı fiyatlardan satışa sunulan ve oldukça sık fiyat değiştiren konutlara, yeni zamların yansıtılmasına sebep oldu. Hem hammadde fiyatlarında görülen artışlar hem de bu durumu fırsata çevirmeyi tercih eden kötü niyetli kimseler sebebi ile oldukça durgun olan emlak sektörü, sektörde yer alan kişilerin yanı sıra yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak adına hayaller kuran vatandaşları da mağdur etti.

Doların giderek yükseldiği ve uzman yorumlarına bakılır ise uzun bir süre de daha yükselmeye devam edeceği şu günlerde uygun fiyatlar karşılığında konut sahibi olabileceklerine dair besledikleri umutları yitiren vatandaşlara, kamu bankaların müjdeli haberler geldi. Ziraat Bankası ve Halkbank, icralık konutlarını piyasanın çok çok altında fiyatlardan satışa sunduklarını duyurdu.

Ziraat Bankası Satılık Konut Fiyatları Temmuz 2022

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulan ve halen tekliflere açık olan bazı konutlar şu şekildedir:

  • Aydın- Nazilli 100 metrekare daire: 715.000 TL
  • Niğde- Merkez 100 metrekare daire: 625.000 TL
  • Zonguldak- Merkez 110 metrekare daire: 210.000 TL

Halkbank Satılık Konut Fiyatları Temmuz 2022

Halkbank tarafından satışa sunulan ve halen tekliflere açık olan bazı konutlar şu şekildedir:

  • Düzce- Akçakoca 389 metrekare daire: 378.000 TL
  • Ordu- Altınordu 336 metrekare daire: 650.000 TL
  • Kars- Sarıkamış 269,31 metrekare: 22.500 TL

Kamu Bankalarından Nasıl Gayrimenkul Satın Alınır?

Ziraat Bankası veya Halkbank’tan gayrimenkul sahibi olabilmek için öncelikle e-ihale sistemine kayıt olunması ve satın alınmak istenen gayrimenkul için belirlenen teminat bedelinin ilgili banka hesabına yatırılması gerekmektedir. Teminat bedelinin yatırılmasından sonra aynı platform üzerinden ihaleye katılım sağlanabilmekte ve fiyat teklifi verilerek gayrimenkulün yeni sahibi olunabilmektedir.