EkonomiGündem

Bir Gören Bir Daha Baktı! Boş Baklava Satış Fiyatı Şok Etti

Son zamanlarda artan gıda fiyatları vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Artan gıda fiyatları sonrası dar gelirli vatandaşlar geçinmekte zorlanıyor. Son zamanlarda pazardan, markete, kasaptan, manava derken artan fiyatlar vatandaşların elini yakıyor. Hem üreticiler hem de tüketiciler artan ürün fiyatlarından dertli.

Esnaf Artan Üretim Maliyetlerinden Dertli

Artan maliyetler ve alım gücünün düşmesi sonucu esnaf da fiyatları arttırmaya zorunlu olduğunu dile getiriyor. Gelen zamlardan sonra insanların fıstıklı baklava alamadığını belirten tatlıcılar çareyi, boş baklava yapıp satmakta buldu. Boş baklava etiketini gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

Boş Baklavaya Talep Çok

Sosyal medyada paylaşılmasıyla bir anda gündem olan boş baklava görselini gören vatandaşlar gözlerine inanamadı. Artan un, şeker ve kuruyemiş zammı sonrası baklavaların ellerinde kaldığını belirten tatlıcılar çareyi boş baklava yapıp satmakta buldu. Esnaf kendince satışların artması için yaptığı boş baklavanın çok fazla sattığını dile getirdi. İçinde herhangi bir malzeme bulunmayan boş baklavanın kilosu ise şimdilik 19.90 TL’den satılıyor.