Gündem

Bir İlde Daha Yangın Faciası: Hatay Dörtyol’da Yangın Çıktı

Türkiye’de orman yangınları durmak bilmiyor. Kıyı şeridini ele alan yangınlar ile ekipler ve vatandaşlar var gücü ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta dört farklı yerde başlayan yangının ardından birçok ilden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam etmiş ormanlarımız ile birlikte ciğerlerimiz de yanmıştı.

Yangın haberlerinin 8. gününde bir haberde Hatay’dan geldi. Antalya, Aydın, Denizli, Isparta ve Muğla da orman yangınları hala devam ederken Hatay Dörtyol’dan bir yangın haberi daha geldi.

Yangın Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan Şifalısu mevkiinde çıkana yangını fark eden bölge sakinleri hemen durumu ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye 2 söndürme helikopteri, 5 arazöz ve yer ekipleri sevk edildi. 8 gündür devam eden orman yangınları ciğerimizi yakmaya devam ediyor. Çıkan yangınlarda pek çok ormanlık alan zarar gördü.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin de destek verdiği yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken Hatay halkı da ekiplere var gücüyle destek veriyor. Çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.