DepremlerGündem

Bir ile korkutan deprem açıklaması: Yeni fay ortaya çıktı! Etkisi çok büyük olacak…

Deprem açıklaması yapıldı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulunarak, uyarı yaptı. Prof. Görür, Van’ı depreme karşı uyararak, “Bilim depremin olacağını öngörür. Şimdi Van için depremi öngörüyorum ve söylüyorum” diye konuştu.

DEPREMDEN SONRA YENİ FAY OLUŞTU

Van depreminin 11. yılında önemli açıklamalar geldi. Prof. Naci Görür, Van’ın deprem bölgesi olduğunu belirtti. Prof. Görür Van depreminin ardından kentin merkezinde yeni bir fay oluştuğunu belirtti ve bu yeni fayın kırılması durumunda depreme çok büyük bir etki yapabileceğini vurguladı.

Görür, Van’ın deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Depremi durdurmak, engellemek mümkün değildir. Ülkeyi depreme karşı dirençli hale getirebiliriz. Bu işi ciddiye almıyoruz. İleriyi planlamaya alışkın değiliz, dolayısıyla deprem işini ciddiye almıyoruz” diye konuştu.

“Van ve çevresi ebediyen deprem üretmeye mahkumdur. Burada sık sık deprem göreceğiz” uyarısını yapan Görür şöyle devam etti: “Van’ın çok deprem kaynağı olan bir yer olduğunu unutmamak lazım. Van’ın depremselliği birçok ille kıyaslamayacak kadar fazladır. Bunu yetkililere anlatmak gerekiyor. 2011 depreminin ardından yeni bir fay hattı oluştu. Bu fay hattı kentin tam merkezinden geçiyor. Çok hareket ediyor ama yavaş hareket ettiği için farkında olmuyoruz. Ama belirli bir zaman sonra bu fay etkisini gösterecektir. Bu yeni fay ani bir kırılmayla depreme neden olursa, çok büyük bir etki yapabilir.”

Prof. Görür, daha önce de depremlere yönelik birçok kez uyarıda bulunduğu halde önlemlerin alınmadığını ifade ederek, “Bilim depremin olacağını öngörür. Şimdi Van için depremi öngörüyorum ve söylüyorum” diye konuştu.