Ekonomi

Bir indirim, bir zam akaryakıt fiyatlarının terazisi yeniden kaçtı! Fiyatlar bugün de değişti, sürücülerin gözü bir kez daha pompada…

Türkiye’de hem dolar kurunun etkisi hem de alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nedeniyle akaryakıta yansıyan indirimler sınırlı olarak gerçekleşmeye başladı. Son indirimi geçtiğimiz cumartesi alan akaryakıt ürünleri, dün gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla bir zam aldı. Bu hareketliliğin ardından güncel akaryakıt fiyatları pompada bir kez daha değişiklik gösterdi.

İNDİRİM FURYASI KISA SÜRDÜ

Brent tipi petrolün fiyatlarında gözlenen düşüş nedeniyle bir süredir belirli aralıklar ile indirim alan benzin ve motorin fiyatlarında indirim dönemi kısa sürdü. En son geçtiğimiz cumartesi günü indirim ile buluşan benzin ve motorin fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere bir zam geldi. Gelen zam sonrasında benzinin fiyatı değişmezken; motorinin litresine 81 kuruşluk bir zam eklendi.

LPG’DE FİYATLAR UZUN SÜREDİR SABİT

Benzin ve motorinin aksine LPG değerini bugün de korudu. En son zammı temmuz ayında alan LPG fiyatları, ağustos ayının ilk iki haftasını zamsız bir şekilde geçirdi. Bugün itibariyle LPG fiyatlarında bir oynama olmazken, benzin indirimli, motorin ise, zamlı halinden pompaya yansıdı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞTİ

Güncel olarak sürücülerin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatları gelen son indirim ve zammın ardından bir kez daha değişti. İşte İzmir, Aydın, Çanakkale, Denizli ve Muğla güncel akaryakıt fiyatları:

  • İZMİR

Benzin: 20,17 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,34 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,04 TL/LT

  • AYDIN

Benzin: 20,25 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,39 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,11 TL/LT

  • ÇANAKKALE

Benzin: 20,28 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,44 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,16 TL/LT

  • DENİZLİ

Benzin: 20,27 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,41 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,07 TL/LT

  • MUĞLA

Benzin: 20,28 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,46 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,16 TL/LT