Kamu

Bir işyerinde sigortalı çalışan herkesi ilgilendiriyor: Artık sadece T.C. kimlik numarası gerekiyor!

Türkiye’de milyonlarca beyaz ve mavi yakalı 4A sigorta ile primlerini yatırıyorlar. Sigortalı olarak çalışanları ilgilendiren ise önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, sigortalılar artık emeklilikleri için ne kadar prim ödemeleri kaldığını ve ne zaman emekli olacaklarını artık sadece T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sistemine giriş yaparak öğrenebilecekler.

Çalışanlar için önemli bir hizmet e-Devlet sistemine eklendi. Söz konusu uygulamaya giriş yapan vatandaşlar, 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebilecekler. Herkes e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifre bilgileri ile giriş yaparak ulaşabilirler. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Çalışma Hayatım” yazarak çalışma bilgilerine ulaşabilir.

Ne zaman emekli olabilirim?

e-Devlet sistemine yüklenen yeni hizmet sayesinde vatandaşlar ne kadar süre prim ödediklerini ve emeklilikleri için ne kadar gün daha prim ödemeleri gerektiğini öğrenebilecekler. Ayrıca sistemde emeklilik yaşı gibi bilgilere de yer veriliyor.