Ekonomi

Bir kamu bankası, bir özel banka emekli ihtiyaç kredisi hizmetlerinin ayrıntılarını paylaştı: Maaş hesabını taşıyan herkese, sorgusuz sualsiz 10 bin TL ödenecek!

Yeni dönemde ortaya çıkan ekonomik şartlar, gündelik hayata yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. Her kesimden vatandaşın bütçesine diret olarak etki eden bu durum, özellikle ayın sonunu tek maaş ile getirmeye çalışan emekli vatandaşların alım güçlerinin iyiden iyiye düşmesine ve buna bağlı olarak da vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarının artmasına yol açtı.

Emekli vatandaşların içlerinde bulundukları geçim derdine daha fazla sessiz kalmak istemeyen Halkbank ve Denizbank, güncel emekli ihtiyaç kredisi hizmetlerinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. Bankalar, emekli maaşı hesabını kendi bünyelerine taşıyan yeni müşterilerine avantajlı teklifler sundular.

Denizbank Emekli Kredisi 2022

Son olarak emekli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu promosyon kampanyası ile gündeme gelen Denizbank, emekli müşteri sayısını arttırmak ve bu vesile ile de vatandaşların bütçelerine katkıda bulunmak için yeni bir emekli kampanyası geliştirdiğini duyurdu.

Denizbank’ın emekli müşterileri için geliştirmiş olduğu kredi kampanyasının üst limiti 55 bin TL olarak belirlenirken, söz konusu hizmetin azami vade sayısı 36 ay, aylık ortalama faiz oranı yüzde 2,60 olarak duyuruldu. 10 bin TL’lik kredinin aylık taksiti 466,28 TL olarak hesaplandı.

Halkbank Emekli Kredisi 2022

Kamu bankalarından biri olan Halkbank da yeni dönemde bünyesine dahil olan emekli müşterilerine ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Banka söz konusu hizmetini 100 bin TL ile sınırlandırırken, azami vade sayısı 36 ay, aylık ortalama faiz oranı yüzde 1,60 olarak belirlendi. 25 bin TL’lik kredinin aylık taksiti 968,26 TL olarak hesaplandı.

Emekli Kredilerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Bankaların geliştirmiş oldukları emekli kredisi kampanyalarından yararlanmak için öncelikle maaş hesabının ilgili bankaya taşınması, sonrasında da bankanın mobil uygulama, internet bankacılığı kanalı ya da banka şubeleri aracılığı ile kredi başvurusu yapılması gerekmektedir.