Editörün SeçtikleriEkonomi

Bir kez daha zam geldi! Yeni zamlı fiyatlar açıklandı

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ekmek fiyatları, ekonomik koşullar ve maliyet artışları nedeniyle değişiklik gösterdiği belirtilerek Niğde, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşanan son fiyat güncellemeleri yaşandığı belirtildi. Bununla beraber vatandaşların bütçesini ve günlük yaşamını doğrudan etkilediği ve yeni zamlı fiyatlkarın geçerli olmaya başladığı ifade edildi.

FİYATLARA ZAM YAPILDI

Niğde’de, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 6 lira 50 kuruş olan 200 gram ekmek fiyatı, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kararıyla yükseltildiği belirtildi. Bu noktada karar kapsamında 8 liraya yükseltildiği ifade edilerek bu kararın komisyonda alınan ve 200 gram ekmeğin fiyatını 1 lira 50 kuruş artırma yönündeki kararla uyumlu bir şekilde gerçekleştiği ifade edildi.

İSTANBUL VE ANKARA’DA DA YÜKSELDİ

Konu ile ilgili olarak İstanbul Ticaret Odası’nın mayıs ayı meclis toplantısında alınan bir kararla, 200 gram ekmek fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkarıldığı bildirilerek İstanbul’daki milyonlarca insanın günlük harcamalarını etkileyeceği vurgulandı.

Bununla beraber Ankara’da, 210 gram ekmek için belirlenen fiyat 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 8 lira olarak güncellendiği aktarılarak İzmir’de ise, 31 Ocak 2024 tarihinde 220 gram ekmek fiyatı 9 lira olarak belirlendiği duyuruldu.