Ekonomi

Bir tuş sağlığınızdan edebilir: Evinde fırını olanlar sakın bu düğmeye basmasın!

Her gün mutfağa giren binlerce kişi fırınını çalıştırıyor. Ancak evlerde kullanılan fırınların özellikleri ile ilgili olarak birçok kişi yeterli bilgiye sahip değil. Bu nedenle bazen yanlış bir tuşa basmak güvenlik tehlikelerine neden olabilir.

Sosyal medya ile beraber birçok kişi yaşam ile ilgili deneyimlerini diğer kullanıcılar ile paylaşmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda, bir sosyal medya platformda çok sayıda takipçisi olan Sidney Raz’ın fırının kendi kendini temizleme işlevinin kullanılmaması gerektiğini anlattığı videoyu paylaştı.

Popüler isim fırını kendi kendini temizleme işlevine ayarladı, daha sonra ise döngünün sürdüğü üç saat boyunca periyodik olarak kontrol etti. Ancak fırın bu ayarda çalışırken dumanlar mutfağını sardı.

Söz konusu olay için yorumda bulunan diğer kullanıcılar, bu ayarın yüksek karbon monoksit seviyelerinin bir işareti olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca fırındaki sıcaklık sensörünün de bozulabileceği ifade edildi.

Fırın kullanımında dikkat edilmesi gerekenler


Fırın kullanan kişilerin temizlik yaparken sıvı kullanmk yerine nemli bezle temizlemeyi tercih etmesi gerekiyor.

Fırınlar ısı kaynağı olarak kullanılmamalıdır.

Fırının hava çıkış girişlerini engellememek için yerleştirilen alana dikkat etmek gerekir. Fırının kenarındaki, üstündeki ve altındaki hava alan kısımların kapatılmaması gerekiyor.

Fırını kullandıktan sonra temizlemek önemlidir. Fırın temizliğini yapmamak ürünün bozulmasına neden olabilir.