Ekonomi

Bir zam daha yolda: Herkesin evinde bulunan gıda ürününe zam geliyor!

Türkiye’de son zamanlarda ürünlere gelen zamlar nedeniyle bir çok vatandaş şikayet ediyor. Son olarak herkesin evinde zaman zaman bulunan bir gıda ürününe zam geleceği öğrenildi. Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, çiğ süt tavsiye satış fiyatının yeniden belirlenmesi için sektör toplantısı düzenlenecek.

Market raflarındaki ürünlere gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, çiğ süt tavsiye satış fiyatı yeniden revize edilecek.

Bu kapsamda yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Maliyetlerdeki artışla geliri azalan üreticimizin bin bir emekle ürettiği sütün tavsiye satış fiyatı Konseyimizce önümüzdeki günlerde revize edilecektir. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi üreticilerimizin feraseti, süt sanayicilerimiz ve kamunun desteğiyle hep birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Konseyimizin kuruluş yapısı gereği üreticilerimiz ve sanayicilerimizin katılımıyla ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve gelecek olan bilgiler çerçevesinde en kısa zamanda bir sektör toplantısı düzenlenecek ve yeni tavsiye fiyat ilan edilecektir.”

1 Ekim – 31 Aralık 2021 Tarihli fiyatlandırma tablosunda Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı 3,20 TL olarak belirlenmişti.