Gündem

Birçok ülkede yasaklanan TikTok’un lisansı Türkiye’de de iptal edilebilir

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlerle ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

İhlas Haber Ajansı’na verdiği özel açıklamada, TikTok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisinin komisyona çağrıldığını belirterek, dijital mecralarda Türk toplumunun değerlerine zarar verebilecek içeriklere karşı tavır aldıklarını dile getirdi.

Yayman, TikTok’un ahlaki, kültürel ve aile değerlerini sarsan içeriklere yönelik kınama ve lanetleme duyurusunda bulunarak, TikTok’un Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen’in 7 Aralık tarihinde komisyona gelerek konuyla ilgili açıklama yapacağını ifade etti.

Torba yasa hazırlanıyor

Ayrıca, konuyla ilgili bir torba yasa hazırlığı içinde olduklarını vurgulayan Yayman, özellikle sosyal medya fenomenlerinin gelirlerinin incelenmesi, muhasebeleştirilmesi ve vergilendirilmesi konusunda ciddi adımlar atacaklarını belirtti. Dijital mecralarda, özellikle TikTok’ta yayınlanan müstehcen içeriklerin tasvip edilemez olduğunu vurgulayan Yayman, lisans iptaline kadar varacak yaptırımların masada olduğunu ifade etti. Buna ek olarak, bant daraltma, yayın yasağı ve reklam yasağı gibi önlemlerin de değerlendirildiğini sözlerine ekledi.