Birçok vatandaş bunu bilmiyor: Devlete aylık 107 TL ödeme yapmanız gerekiyor!

Türkiye’de bir işte çalışmayan yani sigortası olmayan herkesi ilgilendiriyor. 2021 yılında devlete aylık 107,33 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Ancak pek çok vatandaş bu ödemeden habersiz.

Ülkemizde sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar ayda 107,33 TL prim karşılığında Genel Sağlık Sigortası kapsamına girebiliyor. Ancak geliri düşük olan vatandaşlar için bu ödeme devlet tarafından gerçekleştiriliyor. Bunun için vatandaşın gelir testi için başvuruda bulunması ve hane içerisinde kişi başı geliri bin 192 TL’nin altında olduğu tespit edilmesi gerekiyor.

Gelir testi için bir süre var mı?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmaması nedeniyle GSS kapsamında resen tescil ettiğimiz kişilere durumlarını belirten bir tebligat gönderilmektedir. Gelirinin aynı hanede yaşayan aile içinde kişi başına düşen tutarı asgari ücretin 1/3’ünün altında olduğunu düşünenler bu tebliğden itibaren 1 ay içinde gelir testi için yerleşim yerinin bulunduğu SYDV’ye müracaat etmeleri gerekmektedir.

18 yaş altı herkes GSS kapsamında

18 yaş altı tüm genç ve çocuklar GSS kapsamında bulunuyor. Lise mezunu vatandaşları 20, üniversite mezunları ise 25 yaşına kadar GSS için ödemeden muaf tutulabiliyorlar.

Exit mobile version